דשא סינטטי - חוסכים במים, נהנים מירוק
נכתב בתאריך: 13/12/11 , עודכן בתאריך:02/09/21
אז עברנו את הימים שממשלת ישראל חיפשה דרכים להיאבק בבזבוז המים של הציבור, בזמן שרובנו עדיין מנסים לחשוב על פתרונות יעילים לחסכון, יש כאלו שהחליטו להשקיע דווקא בדשא סינטטי.
בעשור האחרון ניסתה הממשלה להילחם בתופעת בזבוז המים של האזרחים על רקע הבצורת הקשה בה לקה המשק הישראלי.
הניסיון להילחם בתופעה היה באמצעות מס בצורת. מס אשר קבע שאזרחים ורשויות מקומיות ישלמו יותר כסף אם הם יבזבזו מים מעל המותר.
לבסוף הוחלט לא להטיל את המס מסיבות שונות, אך הניסיונות לחסוך את בזבוז המים נמשכו.
אחת ההמלצות של גורמים מומחים לחסכון בבזבוז המים הוא באמצעות הפסקת זריעת דשא טבעי וזריעת דשא מוכן.
דשא סינטטי דורש פחות מים, ועל כן ההשקעה בו לטווח ארוך היא הרבה יותר משתלמת מאשר דשא רגיל, אשר דורש משאבי מים גדולים, הן בזמן הגידול והן אחריו.
היתרונות שבדשא סינטטי
- ניתן לגדל דשא מוכן בשטחים שונים, כגון על בטון, קרמיקה, עץ, אדמה. כיום נהוג להניח דשא סינטטי גם במגרשי כדורגל, גנים ציבוריים, גני ילדים ועוד.
- להבדיל מדשא רגיל, דשא סינטטי עמיד מפני קרינת השמש לכן גם הוא מצהיב פחות. זה מעניק לו מראה יפה יותר וגם מאפשר לחסוך את בזבוז המים בעת השקיה.
- דשא סינטטי נשאר זקוף למשך זמן רב, מה שמונע את הצורך בהטמנת חול לצורך כך.
- דשא סינטטי הוא צפוף יותר מדשא רגיל ועבה יותר ממנו. מה שמאפשר הגנה טובה מפני נפילות. זה מאפשר לילדים לשחק עליו בלי חשש להיפצע ואידיאלי לעיצוב גינות פרטיות.
לדשא סינטיטי יש יתרונות נוספים, הוא איננו דורש תחזוקה, ניתן להצליל אותו (להבדיל מדשא רגיל שדורש שעות שמש), אין צורך להדביר אותו, הוא איננו דליק, נשאר ירוק ונקי למשך שנים רבות, איננו גורם לאלרגיות.
כיצד מתקינים דשא מוכן
האזור בו נחליט לשים דשא סינטטי חייב להיות ישר וחלק, על כן יש להחליק את האדמה לפני שאנו מדביקים אותו. במידה וההתקנה מבוצעת על אדמה, יש לרסס אותה קודם לכן.
יש להניח את פרוסות הדבק שמחברות את הדשא לשטח. אז יש להניח את גלילי הדשא על הדבק ולהדביק אותו עליו.
הגלילים חייבים להיות בכיוון, כדי שיהיו ישרים. את העודפים יש לחתוך בזהירות באמצעות סכין יפנית.
בסוף יש להבריש את הדשא כדי שיעמוד זקוף. ישנן חברות שממליצות לפזר חול לפני הנחת הדשא, למרות שכיום אין זה הכרחי.
פיזור החול מתחת לדשא מאפשר ספיגת לחות ורטיבות, הוספת נפח לדשא, הגדלת זמן השחיקה שלו. החול גם מאפשר לדשא להישאר זקוף זמן רב יותר. החול המומלץ הוא חול סיליקט.
תחזוקת דשא סינטטי
תחזוקה של דשא סינטטי היא מאוד פשוטה. יש צורך לנקות אותו מדי פעם עם מטאטא או מגרפה, יש לשטוף אותו מאבק מדי מספר חודשים, רצוי להבריש אותו עם מטאטא במידה והסיבים אינם עומדים זקוף מספיק. מלבד זה כל תחזוקה אחרת היא בהתאם למקרה.
כיצד בוחרים דשא סינטטי?
בחירת דשא סינטטי נעשית בכלים הבאים,
טעם אישי- הדשאים שונים בגוון שלהם וכן בתחושה שהם מעניקים, על כן חשוב הטעם האישי כאן. השימוש שנעשה בדשא,
מי ישתמש בו - האם מדובר בשטח שמיועד לילדים, לבעלי חיים או ליופי. איכות הדשא זו נמדדת בצפיפות התפרים, אורך הסיבים, והחומר ממנו הם עשויים.
כמובן שגם לעלות הדשא יש חשיבות בעת הבחירה. דשא סינטטי איננו דבר זול. המחיר תלוי באיכות הדשא, ומידת העבודה הנעשית על התקנתו.
בדרך כלל המחיר של דשא מוכן נע בין 100-300 שקל למטר ריבועי. יש לזכור שהמחיר הינו חד פעמי ואחריו אין עוד עלויות נוספות.
רוצים לדעת מהם מחירי דשא סינטטי הממוצעים? היכנסו למחירון המקיף שלנו.